Daintree Forest

21 december 2009

Vandaag moesten we heel vroeg opstaan want het beloofde een lange dag te worden; een ontdekkingstocht in het Daintree Rainforest (5 stars on the UNESCO World Heritage List!). Om echt in het rainforest te raken, moesten we met bus en al een ferry op en heel traagjes gleden we over een met kroks gevulde rivier (jammer genoeg hebben we er geen kunnen spotten). Onze eerste halte voor de dag: een Daintree River cruise: donker azuurblauw water, mangroves aan de zijkant, de kans om kroks te zien (maar alweer helaas), ... Nadien weer de kronkelweg door het regenwoud om uiteindelijk in het kamp te belanden waar we zouden lunchen: BBQ! Het kamp bevond zich naas een klein riviertje waarin we gezwommen hebben tussen de vissen en bijtgrage schildpadden. Na een tochtje in de kano, reden we richting Cape Tribulation waar een prachtig idyllisch strand op ons wachtte. Helaas konden we geen verfrissing zoeken in het water aangezien het enerzijds maar liefst 27° bedroeg, én het vol semi-dodelijke kwallen zat. Jammer! Nadien nog een wandeling door het regenwoud zelf gemaakt en de dag afgesloten met cake and fruit juice! Alweer een geslaagde dag!