Neeeeeighbours, everybody needs good neighbours!

29 oktober 2009 - Melbourne, Australië

Eerste halte deze ochtend: de officiële Neighbours tour! Op de bus richting filmlocaties werd een oude aflevering van Buren getoond, wellicht al 4 jaar oud ofzo :-) Leuk om die oude bekende gezichten nog eens terug te zien!! Eerste halte was “Erinsborough High School”, wat in het echt ook een school is, voor buitenlanders om Engels te leren. Op sommige locaties kan je enkel in het weekend binnen, dus jammer genoeg heb ik Lassiter’s Hotel etc. niet gezien :-( We gingen dan rechtstreeks naar de studio die in voorstad van Melbourne ligt. Toen we binnenreden, stonden er een paar backstage mensen buiten te babbelen ofzo. Even verdwenen ze uit het zicht toen we langs een grote trailer reden, en van zodra we hen weer konden zien, stonden ze een robbertje te vechten! :-) Volgens de tour guide doen ze dat altijd: een toneeltje opvoeren voor de toeristen. :-)

Op de buitenset heb ik de garage en grease monkey’s eens van dichterbij bekeken. Alles is zoooo klein en fake! Ik moest meteen terugdenken aan Paramount Studios in Hollywood, het is echt ongelooflijk dat zo’n dwaze simpele set, zo realistisch kan overkomen op tv! Ietsje later stond ineens Scott Major voor ons, hij speelt Lucas Fitzgerald in Buren. Gelukkig kende ik hem al van de Australische afleveringen die ik hier al had gezien, maar in België is hij nog niet bekend... Helaas! Maar veel mensen herkenden hem wel als Rivers uit Heartbreak High :-) Jammer dat ik niet één van de oude Neighbours-rotten in het vak gezien heb, zoals dr. Karl of Lou, maar Scott was heel vriendelijk en grappig, dus ook wel tof! Nadien zijn we doorgereden naar “Ramsay Street”. Mea culpa, maar ik weet eigenlijk niet hoe de straat echt heet :-) Ook hier was ik verbaasd over hoe klein die straat wel is! Op foto komt het niet echt over, maar geloof me, het is klein! Wel leuk om na 25 jaar al die bekende huizen eens in het echt te zien!

In de namiddag ben ik dan een ander deel van de stad gaan verkennen, meer rond het water. Het was ook SNIKheet! Typisch voor Melbourne, en gelukkig voor mij want ik was aan het smelten in mijn jeans, is het weer plots gekeerd naar eerder bewolkt en druilerig.

Op tijd gaan slapen ‘s avonds want de volgende dag stond er een lange grote tour op het programma.