Glimwormen!

22 november 2009 - Rotorua, Nieuw-Zeeland

Vandaag was eigenlijk maar een trage dag.. om 9u ofzo vertrokken richting Waitomo, een 3u durende busrit. Dan de grotten in: zeer mooi! Stalagtieten en -mieten uit limestone.. Indrukwekkend! En dan waren er natuurlijk de glimwormen!! Zo spectaculair! Die glimmen dus omdat er chemicaliën in hun buikje zitten en als die mixen, dan creëert dat licht. En die leven niet zo lang ook.. eenmaal ze larve geworden zijn, hangen ze daar te glinsteren en laten ze kwijl uit hun bekjes druipen, zo’n 10 à 15 draden per larve van zo’n 10cm lang ofzo en dan komen de mugjes die rond de rivier hangen naar die mooie lichtjes en raken ze verstrengeld in die draden en dan denken die larven: njam njam :-) (het was dus een beetje creepy om die draadjes te zien ;-) Het volgende stadium na larve is een vlieg-achtige, maar zonder mond! Dus wat doen ze: “de liefde bedrijven” zodat er nieuwe larvetjes komen en dan sterven van ontbering.. en misschien zelf verstrikt raken in zo’n kwijldraadje en opgegeten worden door de nieuwe larven! Super toch!? Jammer genoeg mochten we geen foto's nemen tot pas op het einde en dan zag je enkel zwart.. Ik heb dan maar een postkaartje gekocht waarop je de beestjes ziet glimmen.

Enfin, die tour duurde in totaal 45min: grotten doorstappen + in een bootje zitten op de rivier kijkend naar de duizenden lichtjes.. Echt fenomenaal eigenlijk! Het leek een beetje op een heel dichtbebost bos en je kijkt naar boven, tussen de verstrengelde takken in de hoop wat licht te zien, maar de maan piept er maar mininiem door, tussen de 1000en gaatjes tussen de takken. Ik kan het niet anders omschrijven, gewoon mooi!

En dan iets gaan eten en dan weer de bus op voor zo’n 3u zodat ik om 16u al terug in Rotorua was. Ben dan wat langs Lake Rotorua beginnen wandelen, maar ben niet zover geraakt als ik wou; de stank is soms echt vreselijk, alsof je rotte eieren gesnoven hebt. Dus ben dan weer ‘t stad ingetrokken waar alles potdicht was, zelfs het Belgian Café dat normaal moest open zijn.. FLAUW! Dan maar een ijsje gegeten (ja, het was hier eens warm!) en dan naar de hostel waar ik nu al naar John Tucker Must Die gekeken heb en nu naar ...... Notting Hill, the best romantic movie ever made!!

Morgen om 7u op want om 7u30 neem ik de shuttle richting luchthaven om iets na 9u naar Christchurch te vliegen, eindelijk weer een stad.