Great Ocean Road

30 oktober 2009 - Great Ocean Road, Australië

Vandaag had ik een tour geboekt die een stuk van de Great Ocean Road zou afrijden. Eerste halte was Bells Beach, waar de oudse surfcompetitie van de wereld jaarlijks plaatsvindt. De laatste scène van de film Point Break speelt zich zogezegd ook hier af, maar -viva Hollywood- het is ergens anders gefilmd :-) Volgende halte was een mooie vuurtoren, die toch wel nodig zijn want de kust is hier heel grillig met veel stenen die je op het eerste gezicht niet ziet liggen. Heel veel schepen zijn dan ook gestrand voor de kust hier. We zijn ook een beetje dieper het land ingereden en hebben daar in een nationaal park koala’s in het wild gezien, waarvan zelfs eentje met een baby koala! Heel schattig!! We zijn daar ook gestopt om te lunchen en ik ben heel dicht geraakt bij de kleurrijke vogels! Het enige jammere daar is de overdaad aan vliegen en muggen! Je staat voortdurend met je handen te zwaaien, zeker van zodra er eten in de buurt komt!

Na de luch zijn we een wandeling gaan maken in een regenwoud. Toch wel indrukwekkend, zo’n dichtbebost woud vol verschillende bomen (tot zelfs palmbomen toe!). Ook opmerkelijk: op weg naar het regenwoud zie je aan de kant van de weg aaronskelken groeien! Na het regenwoud gingen we eindelijk op weg naar het hoogtepunt van de tour: de twelve apostels. Nuja, begin dit jaar is er nog zo’n stuk rots in mekaar gestort, dus ik dacht dat er nu maar 7 of 8 meer waren. Op 1 van de foto’s kan je meer uitleg lezen over hoe ze gevormd worden. Op dezelfde manier hebben we ook de Razorback en London Bridge gezien. Deze laatste is ingestort toen er net 2 mensen op stonden romantisch te wezen. Na de reddingsoperatie bleek dan dat die twee er een affaire op nahielden en dat was ineens wereldkundig gemaakt! :-)

Tijdens de rit naar huis zijn we gestopt voor een McDonalds’je in Colac, voor de Buren-fans: dit is waar de Timmins vandaan komen, en het is inderdaad een hol van Pluto! :-) Onderweg naar Melbourne kom je ook ongelooflijk mooie zichten tegen: glooiende groene heuvels tegen een lichtblauwe achtergrond, zo ver als het oog kan zien. En als het kilometers verder regent, zie je perfect waar de regen start en stopt.

‘s Avonds in de hostel dan afgesproken met de Mexicanas en twee van hun vriendinnen die op bezoek waren en ook afgezakt waren naar Melbourne! Een gezellige afsluiter van een gezellige dag!